Basistechnieken voor productie van elastieken

Oorsprongelijk is een elastiek een buis van geperst natuurlijk rubber ; dit rubber wordt dan gevulcaniseerd en gesneden naar keuze van de klant. De dikte hangt van het persen af, en de diameter wordt door de afmetingen van de gebruikte toestel bepaald.

Naast de variaties van diameter, breedte en dikte is het ook mogelijk kleuren of bestanddelen aan het rubber te voegen ; deze bestanddelen kunnen aan het rubber verschillende eigenschappen geven, gekoppeld aan een bijzonder gebruik.

Het natuurlijke rubber heeft uitzonderlijke weestand – en elasticiteitseigenschappen, niettemin is het soms noodzakelijk, de samenstelling van het rubber te veranderen.

In het algemeen wordt natuurlijk rubber gecombineerd met inerte bestanddelen om de kosten van het produkt te reduceren, maar zijn elasticiteits – en weerstandseigenschappen worden daardoor kleiner. Met deze variabels is het wel mogelijk een kwaliteit te produceren die een optimaal evenwicht tussen kosten en prestaties kan aanbieden ; het gaat om onze ‘classic’ kwaliteit.
 
Technische toepassingen zijn onze specialiteit : hoge temperaturen, belichting door UV-stralen, niet-vlekkend gebruik, gepersonaliseerde kleuren of bijzondere afwerking.

Wij hebben de uitrusting om verschillende actieve en passieve testen te realiseren. Deze proeven worden volgens de standaard normen gedaan : ASTM, BS, ISO. Daardoor kunnen wij niet alleen de kwaliteit controleren, maar wij kunnen ook de eigenschappen van het product analyseren om uw eisen precies te beantwoorden.

Kijk hoe elastiekjes worden gemaakt