Icon legend

De afbeelding op dit pictogram geeft de maximale kracht weer die het product ondersteunt voordat hettekenen van degradatie vertoont. Elke productiepartij wordt in ons laboratorium gecontroleerd. Aanbevolen gebruik van onze producten is tussen 25 en 75% verlenging. Dit komt overeen met 1/4 tot 3/4 naast de initiële lengte van het product, wat een grote veiligheidsmarge voor het bereiken van maximale sterkte oplevert.

UV bestendigheid vertegenwoordigt het vermogen van het product om aanslag van zonlicht te weerstaan.
Niveau 1 betekent een lage weerstand tegen UV. Het product zal na één seizoen buiten tekenen van veroudering vertonen.
Niveau 5 is een zeer hoge weerstand tegen UV. Verwachte levensduur tot meerdere jaren, afhankelijk van de blootstelling. Een verlenging van meer dan onze aanbevolen rek zal de weerstand van het product tegen zonlichtverminderen. Onze producten worden onder versnelde veroudering volgens de ASTM-normen getest.

Slijtvastheid is het vermogen van het product om slijtage te weerstaan.
Niveau 1 heeft een slechte weerstand tegen slijtage. Slechts enkele cycli kunnen het oppervlak van het product beschadigen.
Niveau 5 betekent een zeer hoge weerstand tegen slijtage. Meer dan 4000 cycli zijn mogelijk vóór de eerste tekenen van schade. ISO 12947-2 Slijt- en afslijt testmateriaal.

Gebruiksgemak van een product is wanneer het artikel comfort, flexibiliteit, soepel hanteren en proper snijden aanbiedt.
Niveau 1: wanneer het product meer aandacht en manipulatie en inspanningen vereist.
Niveau 5: Knopen zijn stevig, verdraaien, vouwen en snijden zijn gemakkelijk.

Trekkracht is de hoeveelheid inspanning die nodig is om het elastiek uit te rekken.
Niveau 1: het product zal zich met minimale inspanning uitrekken.
Niveau 5: de hoogste elasticiteitsmodulus van ons assortiment – maximale weerstand tegen verlenging. Prestatieresultaten worden op onze interne spanningstestapparatuur gebaseerd.

Breukkracht wordt op het mislukkingpunt van het product gemeten.
Niveau 1: De kracht die nodig is om te breken is de laagste.
Niveau 5: De uiterste treksterkte. Gebaseerd op onze interne spanningstestapparatuur.